Historik

1994

... var första året SkoklosterSpelen ägde rum. Jag var "torgmadam" och kunde se att det fanns utrymme för fler barnaktiviteter. Tanken föddes då att uppföra en dockteater speciellt för SkoklosterSpelen

1995

På våren presenterade jag min idé för arrangörerna Jag påbörjade arbetet med att samla ihop en grupp personer som delade mitt intresse och var duktiga inom området. Min läromästare, Mirella Forsberg Ahlcrona, dockteaterpedagog, utbildad i forna Jugoslavien, tackade ja till erbjudandet att vara med i uppsättningen. Totalt var vi 10 personer som arbetade tillsammans, under namnet Drakteatern.

Resultatet -"Den blyge draken" spelade vi 1995 och 1996. Flera tusen barn har idag sett denna föreställning. Dessutom har vuxna utan barn kommit flera gånger bara för att det var så bra och så vackert.

Teatern har sedan fortsatt att sätta upp föreställningar, så som "Julänglar - finns dom?" "En tiger i medeltiden" "Häxor - finns dom?

1999

Nu under namnet Urdarteatern och med en mindre arbetsstyrka.

2001

Nytt för i år: Nu är vi med i landstingets satsning på "Kultur i vården", vilket för vår del innebär att vi kommer att spela bl.a. på Astrids Lindgrens Barnsjukhus och sachsska sjukhuset. Vi är även engagerade av Junibacken i Stockholm, där vi kommer att spela under maj månad.

Teatern med - dockor, aktörer, musik och ljusspel, mycket fart och fläkt men också det stillsamma  och vackra.